GOED OM TE WETENADRES

ikSUP Loosdrecht – SUP-school

Jachthaven De Uitkijk

Oud Loosdrechtsedijk 237 – huisje A1/B2

1231 LX Loosdrecht

 

De sup-school is gevestigd in huisje A1/B2 – het meest rechter witte huisje aan het eind van de jachthaven, direct naast het restaurant.

Let op !! bij het intikken in Google maps verwijst deze naar de winkel die iets verderop ligt 


PARKEREN

Helaas is het niet mogelijk om op het parkeerterrein van Jachthaven De Uitkijk te parkeren, maar dit kan gratis op het - naast de jachthaven gelegen - parkeerterrein Spinaker (Let op niet aan de rechterkant op het gras =bekeuring) . of op het parkeerterrein van de tegenoverliggende kerk (niet op zondagmorgen). 

Op mooie zomerdagen kan het lastig zijn een parkeerplaats te vinden, dus houd hier rekening mee met je planning


KLEDINGADVIES

Gemakkelijk zittende sportkleding (hardloop-kleding voldoet uitstekend!) en zodra het kan op blote voeten want zo heb je het meeste grip.  Bij frisser weer zijn er ook wetsuits beschikbaar en kan je dan het beste gympen aandoen die mag mogen worden. ( neem wel extra paar schoenen en sokken mee)  Onder een wetsuit draag je het beste zwemkleding.


OMKLEDEN

Wij willen vragen of je thuis al wil omkleden en ook jezelf in te smeren.  Neem wel droge kleding en handdoek mee voor het geval je in het water valt.

Op de haven is gelegenheid om tegen betaling te douchen (1 euro muntstuk).

Je kunt je spullen achterlaten in onze supschool – we hebben lockers – gebruik hiervan is gratis. 


BRILLEN

De kans is klein maar als je van het board afvalt kan je je bril verliezen.  Wij raden dan ook aan om geen bril te dragen of met brilsaver,


WAT MEE TE NEMEN

- extra setje droge kleding

- handdoek

- zonnebrand

- flesje water !!!

- muggenspul en vooral als je in de avond een tocht gaat maken

- waterdicht telefoonhoesje en tasje  (wij hebben ook tonnetjes of tasjes die je gratis kan lenen)


PINNEN

Bij ons kan je pinnen en met creditcard betalen. 


WEER 

Helaas hebben wij het weer niet in de hand en het kan dus gebeuren dat je komt en het blijkt dat het niet veilig is om op het water te gaan. Bij windkracht 5 en bij onweer mag niemand het water op. Het is voor ons niet mogelijk om iedereen te bellen dus bij twijfel neem dan conatct met ons op. Wind is een dag van te voren goed te voorspellen alleen onweer kan je pas 3 uur van te voren zien dus check voor je weggaat de weerapp. 


SUPPEN IS EEN SPORT

Het is ziet er zo makkelijk uit en het is ook niet al te moeilijk om aan te leren maar het is wel een sport en een basisconditie heb je er wel voor nodig. Ook is het belangrijk dat je op je knieën kan zitten dit hoeft niet lang maar je vanaf je knieën kunnen gaan staan en ook snel op je knieën kunnen gaan zitten is wel een must. Bij twijfel neem contact met ons op zodat wij jou situatie kunnen inschatten en goed kunnen adviseren. 


ZWANGER

Over het algemeen raden we het af om te suppen als je zwanger bent. Suppen kan intensief zijn en vergt veel van je buikspieren en balans. In je eerste trimester kan suppen te vermoeiend zijn. In je tweede trimester en derde trimester begint je buik steeds meer te groeien en willen we het niet riskeren dat je je bij een val bezeerd of op je buik kan vallen. Als je in het water valt is het met buikje ook moeilijk terug op het board klimmen.


LUNCH

Er is de mogelijkheid om na afoop gezellig nog even iets te drinken of te eten bij restaurant de Havenclub 

(https://dehavenclub.com )of het kompas ( https://kompasloosdrecht.nl )

Beide nog geen 5 minuten van de supschool.