SUP SURF 

Na het succes van vorig jaar gaan Jos en Fenna ook dit jaar weer SUP surf clinics verzorgen. Ze zijn beide fervente SUP surfers en hebben ook hun ASI level 2 gehaald zodat ze op zee les mogen geven. 


Wat is sup surfen

Supsurfen is het surfen op de golven met je supboard en een peddel. Het grote verschil met gewoon surfen is dat je al staat bij je take off en omdat je veel krachtiger ben met je peddel dan met je armen kan je veel meer golven pakken. Het is vrij nieuw en niet veel mensen doen het maar als je dit eenmaal heb ervaren en je bent er goed in geworden dan wil je nooit meer gewoon surfen. Wij denken dan ook dat dit één van de meest snelgroeiende sporten wordt.

Onze Instructeur Fenna tijdens Sup surf in de golven
Onze instructeur Jos  tijdens Sup surf in de golven

Hoe ziet een SUP Surf clinic eruit


Afhankelijk van de zeecondities kijken wij per keer waar wij het beste heen kunnen gaan maar onze voorkeur gaat uit naar Wijk aan Zee. Bij zee aangekomen trek je een wetsuit aan en krijgen jullie eerst uitleg over materiaal, veiligheid, houding en basistechniek. Daarna gaan jullie de zee op voor de eerste sessie, halverwege is er tijd voor een pauze met lekkers. Tijdens de pauze bespreken we verbeterpunten.


De groep bestaat uit 4 deelnemers en 2 instructeurs waarvan er één altijd met jullie het water op gaat en de andere aanwijzigingen geeft vanaf het strand en maakt ook de foto´s van jullie. 


Praktische informatie SUP Surf clinic

Voor deze clinic is het wel belangrijk dat je over de juiste peddeltechniek beschikt en regelmatig supt. Het is een stuk moeilijker om op zee te suppen dan op vlakwater. (maar dat gaan wij je natuurlijk wel leren). Belangrijk is dat je zelfstandig op je board kan komen zonder de bodem aan te raken! Snel bochten kunnen maken helpt enorm dus dat kan je alvast oefenen elke keer dat je gaat suppen.


We hebben met verschillende weersomstandigheden te maken en dat zijn soms moeilijk voorspelbare factoren. Wij kunnen ivm de veiligheid de les helaas niet door laten gaan wanneer de golven hoger zijn dan 1 meter en/of meer wind dan 14 knopen(=Windkracht 4 Bft). De les kan je dan kosteloos omzetten naar een een andere datum. 


Heb je nog vragen neem dan gerust contact met ons op!


Kosten SUP surf clinic

Per persoon 75 euro en dat is inclusief materiaal, wat lekkers tussendoor en foto´s.

De clinic zal ongeveer 3 uur duren incl pauze. De starttijd is flexibel en afhankelijk van de condities op zee.

Richttijd is rond 10.00 uur voor de ochtendgroep en rond 14.00 uur voor de middaggroep.


Er kunnen maar 4 mensen per clinic mee doen dus schrijf je snel in!


De data 


Je kan je opgeven voor de ochtend of middag clinic op:

Ochtendclinic start om 10.00 uur en de middagclinic om 14.00 uur. 


Zaterdag 18 mei 2024 

Zaterdag 8 juni 2024

Zaterdag 29 juni 2024 Middag = VOL

Zaterdag 13 juli 2024 

Zaterdag 10 augustus 2024 = VOL
Afhankelijk van het weer proberen wij ook nog in september een datum te plannen.P5140256
P5140529
P5140011
P5140204
P5140032
Het is heel erg leuk om bij Jos en Fenna de clinic Sup Surf te doen. Het is moeilijker dan je denkt en dat maakt het ook heel erg leuk want je wil dit gewoon leren. Ik kan niet wachten om weer te gaan. Jos en Fenna kunnen beiden heel goed en duidelijk uitleggen. De clinic is heel goed opgebouwd en ook in de zee gaven zij hele goede aanwijzingen. Het was ook een hele gezellige ochtend!


-Dymph-

Wat een geweldige ervaring, suppen in de golven is echt supertof! Zeker als je ook nog een golf mee kunt pikken😉, heel verslavend! Goeie uitleg en begeleiding van Jos en Fenna, fijn ook 4 deelnemers met twee instructeurs, lekker klein. 🌊🙏 voor de geweldige dag!


-Helen-

AANVRAAGFORMULIER SUP SURFEN IN DE GOLVEN